Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till bli av

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till bli av.


Vad betyder bli av

Sett till sina synonymer betyder bli av ungefär inträffa eller äga rum, men är även synonymt med exempelvis "hända" och "komma till stånd". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till bli av. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet bli av kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för bli av

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet bli av kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Vi måste försöka bli av med varor helt enkelt, säger Annelie Thyselius personalchef för Coop Finspång.  
  2. I regel ville makthavarna bli av med en eller flera obekväma konkurrenter eller bestraffa en kritiker.  
  3. Den amerikanska presidenten väntar nu på en rapport om situationen för att bestämma om mötet ska bli av.  
  4. Det finns en historia om en romsk flicka som har försökt bleka sin hy för att bli av med stigmatisering.  
  5. En polis som inte lyder order kan få löneavdrag, bli av med jobbet eller till och med ställas inför rätta.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av bli av

Här nedan hittar du engelska översättningar till frasen bli av.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter frasen "bli av" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller frasen bli av förekommer det i genomsnitt ca. 40 sökningar på frasen per månad på internet.


Närmeord till bli av

I vår databas över ord finns 11 ord som innehåller eller liknar bli av. Här kommer de tio första.


Mer information om bli av

Andra sätt att lära sig mer kring vad bli av betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av bli av är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om bli av

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är bli av synonymt med både inträffa och äga rum, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.