Synonymerna.se logotyp

Synonymer till blåsa

 

Synonymer till blåsa

~ ungefär
blemma

Engelsk översättning av blåsa

  • blow

Sökvolym på internet för blåsa

Sökvolymen för blåsa är ca. 2900 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 2900 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om blåsa

Vi har totalt fyra synonymer till blåsa, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för blåsa, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet blåsa

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för ordet blåsa i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 11
  • Ordets poäng i Betapet: 12
  • Ordets poäng i WordFeud: 11

Närmeord till blåsa

Ord som innehåller eller liknar blåsa: åka på en blåsning, avblåsa, avblåser, avblåst, avblåste, bläs, blåsa bort, blåsa faran över, blåsa hårt

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av blåsa

blåsa synonym
andra ord för blåsa
blåsa betyder
exempel blåsa
blåsa förklaring
definition blåsa
blåsa i en mening
stavning blåsa
blåsa annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är blåsa synonymt med både narra och lura, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)