Synonymerna.se logotyp

Synonymer till biljondel

 

Synonymer till biljondel

Vad betyder biljondel?

En biljondel är räkneordet för talet \(10^{-12}\). Vanligen brukar man använda prefixet piko (p) för att benämna tal med storleksordning en biljondel, t.ex. 1 pHz = 1 pikohertz = \(10^{-12}\) Hertz.

Texten uppdaterades senast 2016-08-15

Närmeord till biljondel

Ord som innehåller eller liknar biljondel: biljondelsprefix

Mer information om biljondel

Vi har totalt en synonym till biljondel, men tyvärr inte några antonymer, registrerad i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns tyvärr inte varken någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för biljondel inlagda i vår databas ännu.

Data om ordet biljondel

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för ordet biljondel i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 20
  • Ordets poäng i Betapet: 23
  • Ordets poäng i WordFeud: 20

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är piko synonymt med biljondel, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)