Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till beundran

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till beundran.


Vad betyder beundran

Sett till sina synonymer betyder beundran ungefär dyrkan, men är även synonymt med exempelvis "gränslös dyrkan". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till beundran. Vår databas innehåller även en böjningar av beundran, fem exempelmeningar på hur ordet beundran kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Böjningar av beundran

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet beundran.


Exempelmeningar för beundran

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet beundran kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Kritikerna som David Boati har talat med har även uttryckt en beundran för den svenska coronalinjen:.  
 2. Den elektroniska musiken i Kid A och Amnesiac inspirerades av Thom Yorkes beundran för datorgenererad musik.  
 3. Hennes svenska låtar är ofta lekfulla visor, och hon erkänner villigt sin stora beundran för Cornelis Vreeswijk:.  
 4. Hon uttryckte däremot sin beundran för flertalet författare: nämnda Rydberg, Zacharias Topelius och Johan Ludvig Runeberg.  
 5. Hans förbindelse med Ezra Pound drog honom till Benito Mussolini, som han uttryckte sin beundran för vid flera tillfällen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av beundran

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet beundran.


Närmeord till beundran

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar beundran.


Mer information om beundran

Andra sätt att lära sig mer kring vad beundran betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av beundran är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om beundran

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för beundran i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 15
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är beundran synonymt med både dyrkan och gränslös dyrkan, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.