Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till beteckning

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till beteckning.


Vad betyder beteckning

Sett till sina synonymer betyder beteckning ungefär benämning eller märke, men är även synonymt med exempelvis "betydelse" och "denotation". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till beteckning. Vår databas innehåller även sju böjningar av beteckning, fem exempelmeningar på hur ordet beteckning kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av beteckning

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet beteckning.


Exempelmeningar för beteckning

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet beteckning kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. En allmänt vedertagen beteckning på detta nysvenska vokalfonem saknas i språkvetenskaplig litteratur.  
 2. Numer kvarstår begreppet som beteckning på en officer upp till och med kaptens grad och/eller 35 års ålder.  
 3. I den grammatiska beskrivningen av språk som har en enda substantivform behövs ingen beteckning som “grundform”.  
 4. I mera allmän bemärkelse är dhikr en kollektiv beteckning på sufiska meditationstekniker, olika för olika ordnar.  
 5. Miljörevision är en sammanfattande beteckning på det arbete det innebär att kontrollera hur väl miljöarbetet fungerar.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "beteckning" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet beteckning förekommer det i genomsnitt ca. 1000 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till beteckning

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar beteckning.


Mer information om beteckning

Andra sätt att lära sig mer kring vad beteckning betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av beteckning är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om beteckning

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för beteckning i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 23
 • Ordets poäng i Betapet: 24
 • Ordets poäng i WordFeud: 22

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är beteckning synonymt med både benämning och märke, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.