Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till besinningslöst

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till besinningslöst.


Vad betyder besinningslöst

Sett till sina synonymer betyder besinningslöst ungefär blint, men är även synonymt med exempelvis "i blindo". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till besinningslöst. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet besinningslöst kan användas i en mening.


Exempelmeningar för besinningslöst

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet besinningslöst kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. På denna gata ligger hotellet Mandalay Bay, från vars 32:a våning Paddock sköt besinningslöst in i folkmassan på musikfestivalen nedanför.  
  2. Den 22 juli 2011 klev högerextremisten Anders Behring Breivik iland på ön Utøya och började besinningslöst skjuta mot ungdomar på Arbeiderpartiets årliga sommarläger för ungdomar.  
  3. Det är drygt sju år sedan som 67 människor dödades och många skadades när en handfull terrorister besinningslöst öppnade eld mot lördagshandlande människor i köpcentrumet Westgate i Nairobi.  
  4. Den förödande eldsvåda som besinningslöst slukade 24-våningshuset Grenfell Tower i västra London under onsdagsmorgonen, och dödade minst 58 personer, har skapat starka reaktioner i Storbritannien.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till besinningslöst

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar besinningslöst.


Mer information om besinningslöst

Andra sätt att lära sig mer kring vad besinningslöst betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av besinningslöst är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om besinningslöst

  • Antal bokstäver: 14
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 10

Grundpoäng för besinningslöst i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 21
  • Ordets poäng i Betapet: 24
  • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är besinningslöst synonymt med både blint och i blindo, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.