Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till berikar

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till berikar.


Vad betyder berikar

Sett till sina synonymer betyder berikar ungefär förgyller, men är även synonymt med exempelvis "gör rikare". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till berikar. Vår databas innehåller även två exempelmeningar på hur ordet berikar kan användas i en mening.


Exempelmeningar för berikar

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet berikar kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Vi är olika tack och lov olikheten berikar oss men värdet är detsamma och det stod de här ungdomarna upp för.  
  2. Att häva handels- och resesanktionerna mot Kuba hjälper inte det kubanska folket utan berikar bara den kubanska regeringen, sa Trump i sitt tal.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till berikar

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar berikar.


Mer information om berikar

Andra sätt att lära sig mer kring vad berikar betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av berikar är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om berikar

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för berikar i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 13
  • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är berikar synonymt med både förgyller och gör rikare, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.