Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till berggrund

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till berggrund.


Vad betyder berggrund

Sett till sina synonymer betyder berggrund ungefär berg eller hälleberg, men är även synonymt med exempelvis "klippa". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till berggrund. Vår databas innehåller även sju böjningar av berggrund, fyra exempelmeningar på hur ordet berggrund kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av berggrund

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet berggrund.


Exempelmeningar för berggrund

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet berggrund kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Vid divergerande, eller konstruktiva plattgränser separeras litosfärplattorna, och magma väller upp och bildar ny berggrund.  
  2. Grundläggningen till stadshuset blev ovanligt komplicerad eftersom marken bestod av ett elva meter djupt lerlager ovanpå fast berggrund.  
  3. Så kallade cenoter, öppna slukhål som skapats då berggrund av kalksten i en grotta rasat samman, användes av mayafolket i religiösa offerriter.  
  4. Paleomagnetism kallas en teori som bygger på att den magnetiska riktningen hos nybildad berggrund stämmer överens med jordens magnetfält vid det tillfället, och att riktningen bibehålls.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av berggrund

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet berggrund.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "berggrund" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet berggrund förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om berggrund

Andra sätt att lära sig mer kring vad berggrund betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av berggrund är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om berggrund

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för berggrund i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 16
  • Ordets poäng i Betapet: 18
  • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är berggrund synonymt med både berg och hälleberg, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.