Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till berätta om

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till berätta om.


Vad betyder berätta om

Sett till sina synonymer betyder berätta om ungefär beskriva eller framställa, men är även synonymt med exempelvis "omnämna" och "redogöra för". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till berätta om. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet berätta om kan användas i en mening.


Exempelmeningar för berätta om

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet berätta om kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. I klippet hör du Hanna Klingvall, Gustav Ahlqvist och Mohamed Abdul Hussein berätta om sina bostäder.  
  2. Många vågar inte berätta om förtrycket, av rädsla för repressalier om de skulle bli tillbakaskickade.  
  3. Hör hemmahoppen Agnes Klahr och Viktor Larsson berätta om förväntningarna kring helgen i klippet ovan.  
  4. Förra sommaren, innan jag skulle åka hem till Finland på semester, började hon berätta om sina planer.  
  5. Det var startskottet för #youknowme en uppmaning till kvinnor att berätta om sin egen abortupplevelse.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till berätta om

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar berätta om.


Mer information om berätta om

Andra sätt att lära sig mer kring vad berätta om betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av berätta om är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om berätta om

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 5

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är berätta om synonymt med både beskriva och framställa, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.