Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till beläst

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till beläst.


Vad betyder beläst

Sett till sina synonymer betyder beläst ungefär bildad eller allmänbildad, men är även synonymt med exempelvis "kunnig" och "litterat". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till beläst. Vår databas innehåller även två böjningar av beläst, två exempelmeningar på hur ordet beläst kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av beläst

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet beläst.


Exempelmeningar för beläst

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet beläst kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Han var en av det sena 1900-talets verkligt framstående forskare om den tidiga kristendomen, spränglärd och oerhört beläst.  
  2. Symbolismen i dessa porträtt är en fortsättning av tudorerans traditioner, Elisabet avbildas till exempel med en bok i handen (möjligen ofta en bönbok) vilket skulle antyda att hon var beläst och religiös.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av beläst

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet beläst.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "beläst" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet beläst förekommer det i genomsnitt ca. 170 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till beläst

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar beläst.


Mer information om beläst

Andra sätt att lära sig mer kring vad beläst betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av beläst är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om beläst

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för beläst i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 13
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är beläst synonymt med både bildad och allmänbildad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.