Synonymerna.se logotyp

Synonymer till baskisk trumma

Synonymer till baskisk trumma

kortare variant
tamboril

Vad betyder baskisk trumma?

En baskisk trumma (även kallad tamburin) är ett slagverksinstrument bestående av ett skinn som sitter fastspänt över en träram av rund form.

Texten uppdaterades senast 2019-03-15

Engelsk översättning av baskisk trumma

  • basque pandero

Exempelmeningar för baskisk trumma

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet baskisk trumma kan användas.

  1. Tamborilen är en kortare variant av baskisk trumma, den spelas ofta ackompanjerad av en enhandsflöjt.
  2. Tamburinen kallas ibland för baskisk trumma, kanske framför allt i Spanien.
  3. Musiker över hela världen använder den baskiska trumman, en vanlig rörelse är att den skakas eller slås lätt med handen.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Sökvolym på internet för baskisk trumma

Sökvolymen för baskisk trumma är ca. 320 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 320 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om baskisk trumma

Vi har totalt två synonymer till baskisk trumma, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för baskisk trumma, det finns även tre exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda baskisk trumma i en mening.

Data om ordet baskisk trumma

  • Antal bokstäver: 13
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är baskisk trumma synonymt med både tamburin och tamboril, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)