Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till avskyvärda

Här nedanför hittar du samtliga en synonymer till avskyvärda.


Vad betyder avskyvärda

Sett till sin synonym betyder avskyvärda ungefär äckliga, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till avskyvärda. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet avskyvärda kan användas i en mening.


Exempelmeningar för avskyvärda

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet avskyvärda kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Texas guvernör Greg Abbott kallade dådet för en av de mest avskyvärda skolattackerna någonsin i Texas.  
 2. Jag kommer fortfarande ihåg detta avskyvärda terrorbrott men kanske av en annan anledning än de flesta.  
 3. Vi kommer inte att vila förrän alla bakom detta avskyvärda dåd har ställts till svars och inför rätten, säger polischefen Godwin Matanga.  
 4. Det finns folk där ute som tror att de kan gömma sig bakom en profil på sociala medier och komma undan med att posta sådana avskyvärda kommentarer.  
 5. När SVT frågar socialtjänsten hur man hanterar människor som begått brott som många människor ser som avskyvärda hänvisas till samverkan mellan myndigheter.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till avskyvärda

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar avskyvärda.


Mer information om avskyvärda

Andra sätt att lära sig mer kring vad avskyvärda betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av avskyvärda är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om avskyvärda

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för avskyvärda i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 28
 • Ordets poäng i Betapet: 26
 • Ordets poäng i WordFeud: 25

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är äckliga synonymt med avskyvärda, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.