Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till avlönat

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till avlönat.


Vad betyder avlönat

Sett till sin synonym betyder avlönat ungefär betalat, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till avlönat. Vår databas innehåller även tre exempelmeningar på hur ordet avlönat kan användas i en mening.


Exempelmeningar för avlönat

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet avlönat kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Efter kriget måste Fogelklou söka ett mer avlönat arbete för att kunna försörja både sin mor och sig själv.  
  2. Inför rätten påstod Schechtelfocht att han hade erbjudit skräddaren ett väl avlönat arbete och sedan inte hört från honom mera.  
  3. Men i januari exploderade den så kallade “Penelope Gate” i ansiktet på Fillon han anklagades för att ha avlönat sin fru för ett jobb hon aldrig utfört.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till avlönat

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar avlönat.


Mer information om avlönat

Andra sätt att lära sig mer kring vad avlönat betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av avlönat är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om avlönat

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för avlönat i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 13
  • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är betalat synonymt med avlönat, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.