Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till arvtagare

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till arvtagare.


Vad betyder arvtagare

Sett till sina synonymer betyder arvtagare ungefär arvinge eller ättling, men är även synonymt med exempelvis "bröstarvinge". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till arvtagare. Vår databas innehåller även fem böjningar av arvtagare, fem exempelmeningar på hur ordet arvtagare kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av arvtagare

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet arvtagare.


Exempelmeningar för arvtagare

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet arvtagare kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Ni är fullt ur arvtagare till ett namn och en politik för ett system som bara lever på fransmännens ilska.  
 2. Liliane Bettencourt, arvtagare till skönhetsimperiet L'Oréal och världens rikaste kvinna, har avlidit.  
 3. En lag skrevs i all hast som klargjorde att Henrik och hans arvtagare hade fått kronan genom rättmätigt arv.  
 4. Jane beundrade båda personernas religiösa hängivelse, och behandlade Maria som Henrik VIII:s rättmätiga arvtagare.  
 5. Andre De Grasse, som sågs som en möjlig arvtagare till Usain Bolt, efter sina tre medaljer i Rio-OS för fem år sedan.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av arvtagare

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet arvtagare.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "arvtagare" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet arvtagare förekommer det i genomsnitt ca. 110 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om arvtagare

Andra sätt att lära sig mer kring vad arvtagare betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av arvtagare är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om arvtagare

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för arvtagare i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 12
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är arvtagare synonymt med både arvinge och ättling, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.