Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till arresterad

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till arresterad.


Vad betyder arresterad

Sett till sin synonym betyder arresterad ungefär haffad, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till arresterad. Vår databas innehåller även två böjningar av arresterad, fem exempelmeningar på hur ordet arresterad kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av arresterad

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet arresterad.


Exempelmeningar för arresterad

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet arresterad kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Kate vägrar att fly med Faith, då hon tror att det skulle få henne att verka skyldig, och blir arresterad.  
 2. Han sa också att firman omsatt 1,7 miljoner dollar på 40 dagar innan Tocchet blivit arresterad i februari.  
 3. Han var arresterad i nio dagar, frisläpptes sedan utan att några anklagelser redovisades, och han förhördes inte ens.  
 4. Han säger att det också var en anledning till att Ecuador inte tog Assange rädsla för att bli arresterad av USA på allvar.  
 5. Och 23 oktober samma år, blev han arresterad, liksom Nikolaj Punin, till följd av repressionen mot intellektuella efter mordet på Sergej Kirov 10 december 1934.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "arresterad" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet arresterad förekommer det i genomsnitt ca. 110 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till arresterad

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar arresterad.


Mer information om arresterad

Andra sätt att lära sig mer kring vad arresterad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av arresterad är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om arresterad

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för arresterad i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 10
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är haffad synonymt med arresterad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.