Synonymerna.se logotyp

Synonymer till ansvar

 

Synonymer till ansvar

Engelsk översättning av ansvar

  • responsibility, liability

Sökvolym på internet för ansvar

Sökvolymen för ansvar är ca. 1000 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1000 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om ansvar

Vi har totalt fyra synonymer till ansvar, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för ansvar, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet ansvar

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ordet ansvar i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 9
  • Ordets poäng i Betapet: 8
  • Ordets poäng i WordFeud: 8

Närmeord till ansvar

Ord som innehåller eller liknar ansvar: ansvällning, ansvara, ansvarar, ansvarar för, ansvarig, ansvarighet, ansvarsfull

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av ansvar

ansvar synonym
andra ord för ansvar
ansvar betyder
exempel ansvar
ansvar förklaring
definition ansvar
ansvar i en mening
stavning ansvar
ansvar annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ansvar synonymt med både förpliktelse och plikt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)