Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till anständighet

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till anständighet.


Vad betyder anständighet

Sett till sina synonymer betyder anständighet ungefär dekorum eller dygd, men är även synonymt med exempelvis "korrekthet" och "takt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till anständighet. Vår databas innehåller även tre böjningar av anständighet samt fem exempelmeningar på hur ordet anständighet kan användas i en mening.


Böjningar av anständighet

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet anständighet.


Exempelmeningar för anständighet

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet anständighet kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. De är avgörande för att skydda landets moral och anständighet, såväl som privatlivet för enskilda personer.  
 2. Brotten som den egyptiska domstolen anser att hon gjort sig skyldig till är att ha spridit falska nyheter och brutit mot allmän anständighet.  
 3. Tidskriften The Atlantic till exempel, anser att delar av kampanjen saknar anständighet och ägnar sig åt ”personligt skymfande” av presidenten.  
 4. Poeter kämpade med begreppet anständighet, och med att matcha rätt ord med rätt känsla för att uppnå en språkdräkt som passade allvaret i ett ämne.  
 5. Birgitta Ohlson tror även att det som innebär valbarhet också kan komma att handla om anständighet när demokraterna väljer vem som ska möta Trump i valet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till anständighet

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar anständighet.


Mer information om anständighet

Andra sätt att lära sig mer kring vad anständighet betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av anständighet är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om anständighet

 • Antal bokstäver: 12
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för anständighet i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 20
 • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är anständighet synonymt med både dekorum och dygd, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.