Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till anordnad

Här nedanför hittar du samtliga en synonymer till anordnad.


Vad betyder anordnad

Sett till sin synonym betyder anordnad ungefär fixad, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till anordnad. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet anordnad kan användas i en mening.


Exempelmeningar för anordnad

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet anordnad kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. I Wagga Wagga var gästerna inbjudna till en fest anordnad av en präst i orten för att fira järnvägsinvigningen.  
 2. I början av december 1930 närvarade Heydrich på en bal anordnad av en roddklubb och träffade där Lina von Osten (1911–1985).  
 3. Hon hade varit i Fukuoka och förlägret ett halvt dygn när hon mötte media i en digital presskonferens anordnad av det svenska friidrottsförbundet.  
 4. Jacob Blakes farbror Justin Blake sa under en presskonferens anordnad av Jacobs släkt och vänner att hans brorson kämpar hårt med sin rehabilitering:.  
 5. Under en demonstration mot coronareglerna anordnad av rörelsen Querdenker ungefär ”alternativtänkare” så säger deltagaren Jürgen att Tyskland inte ens är en demokrati längre.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till anordnad

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar anordnad.


Mer information om anordnad

Andra sätt att lära sig mer kring vad anordnad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av anordnad är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om anordnad

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för anordnad i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är fixad synonymt med anordnad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.