Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till annuell

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till annuell.

årlig, ettårig


Vad betyder annuell

Sett till sina synonymer betyder annuell ungefär årlig, men är även synonymt med exempelvis "ettårig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till annuell. Vår databas innehåller även sju böjningar av annuell, fyra exempelmeningar på hur ordet annuell kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av annuell

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet annuell.


Exempelmeningar för annuell

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet annuell kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

  1. Jag tror att den är annuell, men jag har aldrig fått den att övervintra på min kolonilott.
  2. Den är annuell, dvs. en ettårig växt som bildar blad, blommar, sätter frukt och dör inom ett år.
  3. Alla arter i det afrikanska släktet "nothobranchius" är så kallade annuella årstidsfiskar.
  4. Sommarblommor såsom lejongap, lobelia, ringblomma och luktärt är exempel på annueller.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av annuell

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet annuell.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "annuell" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet annuell förekommer det i genomsnitt ca. 2900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till annuell

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar annuell.


Mer information om annuell

Andra sätt att lära sig mer kring vad annuell betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för annuell samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av annuell för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till annuell, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om annuell

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för annuell i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 9
  • Ordets poäng i Betapet: 12
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är annuell synonymt med både årlig och ettårig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.