Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till ängslan

Här nedanför hittar du samtliga nio synonymer till ängslan.

oro, rädsla, frukta, nervositet, farhåga, kval, räddhåga, feghet, oron


Vad betyder ängslan

Sett till sina synonymer betyder ängslan ungefär oro eller rädsla, men är även synonymt med exempelvis "frukta" och "nervositet". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ängslan. Vår databas innehåller även en böjningar av ängslan, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av ängslan

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet ängslan.


Engelsk översättning av ängslan

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet ängslan.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "ängslan" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet ängslan förekommer det i genomsnitt ca. 260 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till ängslan

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar ängslan.


Mer information om ängslan

Andra sätt att lära sig mer kring vad ängslan betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för ängslan samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av ängslan för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till ängslan, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om ängslan

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för ängslan i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 11
  • Ordets poäng i Betapet: 12
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ängslan synonymt med både oro och rädsla, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.