Synonymerna.se logotyp

Synonymer till anagram

 

Synonymer till anagram

Vad betyder anagram?

Ett anagram är ett ord som har bildats utifrån ett annat ord, genom att ha kastat om bokstäverna i det ursprungliga ordet. Ett exempel på ett anagram är röda regering, som är ett anagram till Göran Greider.

Texten uppdaterades senast 2016-12-06

Mer information om anagram

Vi har totalt tre synonymer till anagram, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns tyvärr inte någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för anagram inlagda i vår databas ännu.

Data om ordet anagram

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ordet anagram i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 10
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av anagram

anagram synonym
andra ord för anagram
anagram betyder
exempel anagram
anagram förklaring
definition anagram
anagram i en mening
stavning anagram
anagram annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är anagram synonymt med både bokstavsomkastning och ord av omkastade bokstäver, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)