Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till ämnesomsättning

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till ämnesomsättning.


Vad betyder ämnesomsättning

Sett till sin synonym betyder ämnesomsättning ungefär metabolism, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ämnesomsättning. Vår databas innehåller även sju böjningar av ämnesomsättning, fem exempelmeningar på hur ordet ämnesomsättning kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av ämnesomsättning

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet ämnesomsättning.


Exempelmeningar för ämnesomsättning

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ämnesomsättning kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Vissa former och behandlingar av giftstruma kan leda till för låg ämnesomsättning, hypotyreos till följd av att sköldkörteln är skadad.  
 2. För hög ämnesomsättning leder ofta till högre blodtryck och högre puls, vilket kan ge en rad hjärtsjukdomar, däribland förmaksflimmer som kan orsaka hjärtsvikt.  
 3. I 3,9 miljarder år gamla bergarter från grönländska borrprover har man funnit differenser i proportioner av kolisotoper, vilket tyder på biologisk ämnesomsättning.  
 4. De flesta psykiska störningar brukar uppträda tillsammans med låg ämnesomsättning, och hög ämnesomsättning i kombination med ohälsa av primärt psykisk art är mycket ovanligt.  
 5. Dess storlek beror bland annat på långsam ämnesomsättning och på att arten lever på en isolerad ö där det saknas köttätande däggdjur som konkurrerar om samma ekologiska nisch.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av ämnesomsättning

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet ämnesomsättning.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "ämnesomsättning" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet ämnesomsättning förekommer det i genomsnitt ca. 2900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till ämnesomsättning

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar ämnesomsättning.


Mer information om ämnesomsättning

Andra sätt att lära sig mer kring vad ämnesomsättning betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ämnesomsättning är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ämnesomsättning

 • Antal bokstäver: 15
 • Antal vokaler: 5
 • Antal konsonanter: 10

Grundpoäng för ämnesomsättning i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 27
 • Ordets poäng i Betapet: 28
 • Ordets poäng i WordFeud: 27

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är metabolism synonymt med ämnesomsättning, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.