Synonymerna.se logotyp

Synonymer till aktar

 

Synonymer till aktar

Mer information om aktar

Vi har totalt åtta synonymer till aktar, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns tyvärr inte någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för aktar inlagda i vår databas ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad aktar betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till aktar. Exempelvis kan man söka efter andra ord för aktar samt även hur man stavar till aktar. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av aktar eller en mer djupgående förklaring av aktar egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till aktar är att leta efter antonymer till aktar, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om aktar

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för aktar i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 7
  • Ordets poäng i Betapet: 7
  • Ordets poäng i WordFeud: 7

Närmeord till aktar

Ord som innehåller eller liknar aktar: abstrakta, akta, äkta


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är aktar synonymt med både är aktsam om och är rädd om, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)