Synonymerna.se logotyp

Synonymer till ägan

Synonymer till ägan

Exempelmeningar för ägan

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ägan kan användas.

  1. "Nej, aldrig!" sade Per, de där luffarna vill han verkligen inte ha på ägan.
  2. Även om inte bara ditt namn står på ägan så betyder ju inte det att du saknar bestämmanderätt.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Närmeord till ägan

Ord som innehåller eller liknar ägan: ägande, aganglionos, anbudsförfrågan, ansvarstagande, antagande, antågande, antaganden

Sökvolym på internet för ägan

Sökvolymen för ägan är ca. 70 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 70 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om ägan

Vi har totalt sju synonymer till ägan, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns två exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda ägan i en mening, men vi har tyvärr inte fått in någon engelsk översättning ännu.

Data om ordet ägan

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för ordet ägan i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 8
  • Ordets poäng i Betapet: 8
  • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ägan synonymt med både besittningen och egendomen, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)