Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till ackordeon

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till ackordeon fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder ackordeon

Sett till sina synonymer betyder ackordeon ungefär dragspel, men är även synonymt med exempelvis "ackordion". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ackordeon. Vår databas innehåller även fem böjningar av ackordeon samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av ackordeon

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet ackordeon.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "ackordeon" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet ackordeon förekommer det i genomsnitt ca. 30 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till ackordeon

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar ackordeon.


Mer information om ackordeon

Andra sätt att lära sig mer kring vad ackordeon betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ackordeon är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ackordeon

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för ackordeon i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 20
  • Ordets poäng i Betapet: 21
  • Ordets poäng i WordFeud: 20

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ackordeon synonymt med både dragspel och ackordion, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.