Synonymerna.se logotyp

Synonymer till abakus

 

Synonymer till abakus

Vad betyder abakus?

En abakus var hos grekerna och romarna en skiva med hjälp av vilken man räknade med stenar lagda i kolumner, liknar till stor del den allt vanligare kulramen.

Texten uppdaterades senast 2016-06-02

Sökvolym på internet för abakus

Sökvolymen för abakus är ca. 2400 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 2400 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om abakus

Vi har totalt fyra synonymer till abakus, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns tyvärr inte någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för abakus inlagda i vår databas ännu.

Data om ordet abakus

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för ordet abakus i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 13

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av abakus

abakus synonym
andra ord för abakus
abakus betyder
exempel abakus
abakus förklaring
definition abakus
abakus i en mening
stavning abakus
abakus annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är abakus synonymt med både matematisk kulram och räkneinstrument, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)