Synonymerna.se logotyp
 

Vad betyder gubbgoogla

Uttrycket att gubbgoogla används för att (ofta på ett förminskande sätt) beskriva någon som spekulerar kring fakta istället för att ta reda på hur det verkligen ligger till, t.ex. baserar sina spekulationer på den bokstavliga betydelsen av ett ord snarare än innebörden av ordet.


Vår databas innehåller även tre exempelmeningar på hur ordet gubbgoogla kan användas i en mening

Texten uppdaterades senast 2019-10-04


Exempelmeningar för gubbgoogla

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet gubbgoogla kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

  1. Men sluta gubbgoogla Sonny, kom in i matchen!
  2. Vem vågar gubbgoogla och spekulera kring fakta i dagens klimat, när Wikipedia finns så nära inpå.
  3. Borde vi inte sluta gubbgoogla och istället ta reda på hur det egentligen ligger till?

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Mer information om gubbgoogla

Andra sätt att lära sig mer kring vad gubbgoogla betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för gubbgoogla samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av gubbgoogla för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till gubbgoogla, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om gubbgoogla

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för gubbgoogla i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 23
  • Ordets poäng i Betapet: 25
  • Ordets poäng i WordFeud: 23

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.