Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till vidare

Här nedanför hittar du samtliga fjorton synonymer till vidare.


Vad betyder vidare

Sett till sina synonymer betyder vidare ungefär fortsättningsvis eller framåt, men är även synonymt med exempelvis "dessutom" och "fortsatt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till vidare. Vår databas innehåller även en motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet vidare kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till vidare

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till vidare.

färre


Exempelmeningar för vidare

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet vidare kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Om en majoritet i representanthuset röstar för riksrätt så kommer frågan att tas vidare till senaten.  
 2. Arvet hade förts vidare över 100 gånger utan att någon hade hittat en barnafader utanför äktenskapet.  
 3. Masa Takaya, talesperson för Tokyo 2020, säger att resultaten nu ska lämnas vidare till specialister.  
 4. I en intervju med Dalarnas Tidningar berättar Fransson om tiden efter olyckan och hur han går vidare.  
 5. Än är skadeläget för kvinnan oklart och polisen kommer inte lämna någon vidare information i nuläget.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av vidare

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet vidare.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "vidare" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet vidare förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till vidare

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar vidare.


Mer information om vidare

Andra sätt att lära sig mer kring vad vidare betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av vidare är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om vidare

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för vidare i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 10
 • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är vidare synonymt med både fortsättningsvis och framåt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är färre en antonym till vidare.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.