Synonymerna.se logotyp

Vad betyder växtmjölk

 

Uppslagsord: växtmjölk

Växtmjölk är ett samlingsnamn för mjölkliknande drycker tillverkade av vegetabiliska produkter, såsom t.ex. mandelmjölk, havremjölk och sojamjölk.

Ordet växtmjölk var en del av nyordslistan 2016 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).

Texten uppdaterades senast 2020-01-03

Mer information om växtmjölk

Vi har tyvärr varken några synonymer eller antonymer till växtmjölk registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns tyvärr inte heller någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för växtmjölk inlagda i vår databas ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad växtmjölk betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till växtmjölk. Exempelvis kan man söka efter andra ord för växtmjölk samt även hur man stavar till växtmjölk. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av växtmjölk eller en mer djupgående förklaring av växtmjölk egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till växtmjölk är att leta efter antonymer till växtmjölk, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om växtmjölk

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för växtmjölk i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 38
  • Ordets poäng i Betapet: 35
  • Ordets poäng i WordFeud: 35

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är , beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)