Synonymerna.se logotyp

Synonymer till värna om

Synonymer till värna om

Engelsk översättning av värna om

  • cherish

Exempelmeningar för värna om

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet värna om kan användas.

  1. Jo Cox har gjort sig känd för att värna om syriska flyktingar, både de som befinner sig i Syrien och de som lyckats ta sig till EU.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men även källor som till exempel dagstidningar och böcker har använts som inspiration.

Närmeord till värna om

Ord som innehåller eller liknar värna om: värna, varna i förväg

Mer information om värna om

Vi har totalt 1 synonym till värna om, men tyvärr inte några antonymer, registrerad i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för värna om, samt finns det även 1 exempelmening som kan hjälpa dig med hur du kan använda värna om i en mening.

Data om ordet värna om

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ömma synonymt med värna om, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)