Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till välja

Här nedanför hittar du samtliga fjorton synonymer till välja fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder välja

Sett till sina synonymer betyder välja ungefär utse eller selektera, men är även synonymt med exempelvis "urskilja" och "bestämma sig för". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till välja. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet välja kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för välja

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet välja kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Sammandrabbningarna försenade öppnandet av mötet, där 600 delegater bland annat ska välja ny ledning.  
 2. Partiet ska välja inriktningen på sitt partiprogram och utse sina toppkandidater inför förbundsvalet.  
 3. I ett nedstängt land går portugiserna till valurnorna för att i dag välja landets tjugonde president.  
 4. Jag gissar att planeringen blir klar i vinter och sedan ska det beslutas vilka åtgärder vi ska välja.  
 5. Parlamentet hade i uppgift att välja talmän i de båda kamrarna men dagen fick avslutas utan framgång.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av välja

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet välja.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "välja" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet välja förekommer det i genomsnitt ca. 1900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till välja

I vår databas över ord finns 14 ord som innehåller eller liknar välja. Här kommer de tio första.


Mer information om välja

Andra sätt att lära sig mer kring vad välja betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av välja är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om välja

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för välja i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 17
 • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är välja synonymt med både utse och selektera, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.