Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till utstöta

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till utstöta.


Vad betyder utstöta

Sett till sina synonymer betyder utstöta ungefär artikulera eller få fram, men är även synonymt med exempelvis "ge ifrån sig" och "uttala". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till utstöta. Vår databas innehåller även två motsatsord, en exempelmeningar på hur ordet utstöta kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Motsatsord till utstöta

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till utstöta.

uppsluka, ta emot


Exempelmeningar för utstöta

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet utstöta kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Guldsiskan beter sig inte aggressivt mot predatorer inom dess revir, utan dess enda reaktion är att utstöta ett varningsläte.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av utstöta

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet utstöta.


Närmeord till utstöta

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar utstöta.


Mer information om utstöta

Andra sätt att lära sig mer kring vad utstöta betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av utstöta är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om utstöta

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för utstöta i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 13
  • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är utstöta synonymt med både artikulera och få fram, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är uppsluka en antonym till utstöta.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.