Synonymerna.se logotyp

Vad betyder utpressningsprogram

 

Uppslagsord: utpressningsprogram

Ett utpressningsprogram är ett datorprogram som låser en persons hårddisk i utpressningssyfte, där man måste betala för att låsa upp hårddisken.

Ordet utpressningsprogram var en del av nyordslistan 2016 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).

Texten uppdaterades senast 2020-01-03

Engelsk översättning av utpressningsprogram

  • blackmail software

Mer information om utpressningsprogram

Vi har tyvärr varken några synonymer eller antonymer till utpressningsprogram registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns dock en engelsk översättning inlagd för utpressningsprogram, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad utpressningsprogram betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till utpressningsprogram. Exempelvis kan man söka efter andra ord för utpressningsprogram samt även hur man stavar till utpressningsprogram. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av utpressningsprogram eller en mer djupgående förklaring av utpressningsprogram egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till utpressningsprogram är att leta efter antonymer till utpressningsprogram, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om utpressningsprogram

  • Antal bokstäver: 19
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 14

Grundpoäng för utpressningsprogram i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 30
  • Ordets poäng i Betapet: 32
  • Ordets poäng i WordFeud: 33

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är , beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)