Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till utmåla

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till utmåla fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder utmåla

Sett till sina synonymer betyder utmåla ungefär skildra eller beskriva åskådligt, men är även synonymt med exempelvis "framställa" och "utbrodera". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till utmåla. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet utmåla kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Exempelmeningar för utmåla

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet utmåla kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. I England lyckades hertigens fiender utmåla de utdragna förhandlingarna som ett knep från Marlboroughs sida för att dra personlig vinning av ett förlängt krig.  
  2. Donald Trump, som väntas utmåla Kina som den stora fienden i höstens valrörelse, gick sedan vidare med att kritisera Kina för alltifrån coronapandemin till företagsspionage.  
  3. Trumpkampanjen fortsätter framförallt att utmåla Bidenkampanjen nu med Harris som en sorts trojansk häst som ska bana väg för de mer progressiva demokraterna att ta makten i USA.  
  4. Mary lyckades utmåla Percys politiska radikalism som en form av sentimentalitet, i det hon hävdade att hans republikanska sympatier härstammade från medlidande med nödlidande människor.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av utmåla

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet utmåla.


Närmeord till utmåla

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar utmåla.


Mer information om utmåla

Andra sätt att lära sig mer kring vad utmåla betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av utmåla är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om utmåla

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för utmåla i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 15
  • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är utmåla synonymt med både skildra och beskriva åskådligt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.