Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till uppträdande

Här nedanför hittar du samtliga tjugofyra synonymer till uppträdande fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder uppträdande

Sett till sina synonymer betyder uppträdande ungefär framförande eller beteende, men är även synonymt med exempelvis "föreställning" och "framträdande". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till uppträdande. Vår databas innehåller även sju böjningar av uppträdande, fem exempelmeningar på hur ordet uppträdande kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av uppträdande

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet uppträdande.


Exempelmeningar för uppträdande

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet uppträdande kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Som en följd av Cobains död började MTV sända Nirvanas uppträdande på MTV Unplugged upprepade gånger.  
 2. Under ett uppträdande i Las Vegas föll Lady Gaga av scenen när hon dansade med en person ur publiken.  
 3. En ur geologiskt perspektiv kort tid med plötsligt uppträdande av flera olika grupper flercelliga djur.  
 4. Vi manar Ryssland att sluta med sitt fientliga uppträdande i Ukraina och på andra ställen, säger Trump.  
 5. Barth upplevde således Storbritanniens uppträdande vid konferensen i Müchen 1938 som en stor besvikelse.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av uppträdande

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet uppträdande.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "uppträdande" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet uppträdande förekommer det i genomsnitt ca. 480 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till uppträdande

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar uppträdande.


Mer information om uppträdande

Andra sätt att lära sig mer kring vad uppträdande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av uppträdande är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om uppträdande

 • Antal bokstäver: 11
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för uppträdande i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 20
 • Ordets poäng i Betapet: 23
 • Ordets poäng i WordFeud: 23

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är uppträdande synonymt med både framförande och beteende, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.