Synonymerna.se logotyp
 

Vad betyder underklassafari

Underklassafari är en bussresa genom ett typiskt underklassamhälle där syftet är att se hur människor från en annan socioekonomisk klass lever.

Ordet underklassafari var en del av nyordslistan 2012 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).


Vår databas innehåller även en motsatsord

Texten uppdaterades senast 2020-01-07


Motsatsord till underklassafari

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till underklassafari.

överklassafari


Mer information om underklassafari

Andra sätt att lära sig mer kring vad underklassafari betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för underklassafari samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av underklassafari för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till underklassafari, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om underklassafari

  • Antal bokstäver: 15
  • Antal vokaler: 6
  • Antal konsonanter: 9

Grundpoäng för underklassafari i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 22
  • Ordets poäng i Betapet: 26
  • Ordets poäng i WordFeud: 23

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är överklassafari en antonym till .

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.