Synonymerna.se logotyp

Vad betyder uberisering

 

Uppslagsord: uberisering

Begreppet uberisering innebär en samhällsutveckling där alltmer av ekonomin hanteras med hjälp av digitala tjänster som möjliggör för privatpersoner att byta tjänster med varandra. Ordet härstammar från företaget Uber som i grund och botten tillhandahåller förenklade taxitjänster.

Ordet uberisering var en del av nyordslistan 2016 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).

Texten uppdaterades senast 2020-01-03

Mer information om uberisering

Vi har tyvärr varken några synonymer eller antonymer till uberisering registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns tyvärr inte heller någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för uberisering inlagda i vår databas ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad uberisering betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till uberisering. Exempelvis kan man söka efter andra ord för uberisering samt även hur man stavar till uberisering. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av uberisering eller en mer djupgående förklaring av uberisering egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till uberisering är att leta efter antonymer till uberisering, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om uberisering

  • Antal bokstäver: 11
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för uberisering i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 17
  • Ordets poäng i Betapet: 20
  • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är , beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)