Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till typiskt

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till typiskt.


Vad betyder typiskt

Sett till sina synonymer betyder typiskt ungefär symtomatiskt, men är även synonymt med exempelvis "typisk". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till typiskt. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet typiskt kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för typiskt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet typiskt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Väder med snö och kyla är typiskt för vintern och kallas därför vinterväder eller ibland overallväder.  
 2. Det är ett typiskt sommarväder med regn på flera håll och torrt på andra platser, säger Henrik Reimer.  
 3. Ett typiskt sätt är att kliva in där myndigheterna sviker, exempelvis när en skola behöver nya datorer.  
 4. Iskristallerna är vanligen platta och tunna, och har typiskt en sexarmad struktur i likhet med vanlig is.  
 5. Jacobs menar att det är typiskt Auden att förena traditionell kristendom med samtida teologi på detta vis.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av typiskt

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet typiskt.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "typiskt" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet typiskt förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till typiskt

I vår databas över ord finns 14 ord som innehåller eller liknar typiskt. Här kommer de tio första.


Mer information om typiskt

Andra sätt att lära sig mer kring vad typiskt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av typiskt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om typiskt

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för typiskt i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 18
 • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är typiskt synonymt med både symtomatiskt och typisk, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.