Synonymerna.se logotyp
 

Vad betyder trottoarer

Vi saknar tyvärr synonymer till ordet trottoarer i vår databas, däremot innehåller vår databas fem exempelmeningar på hur ordet trottoarer kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för trottoarer

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet trottoarer kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Tidigare i veckan blev det nämligen förbjudet att äta mat på gator och trottoarer på fyra gator som är populära bland besökare.  
 2. Regleringen med långsamma zooner sköts av gps och det har inte gått att göra sådan detaljsskillnad att införa det på trottoarer, säger Oskar Grönvall.  
 3. Tidigare rapporter har visat på anställda som slår varandra för att höja motivationen, tvingats krypa på offentliga trottoarer eller kyssa soptunnor som teambuilding.  
 4. Tidigare hade fastighetsägaren skyldigheten att ”… var för sin egendom bestrida renhållningen av gator och allmänna platser med därtill hörande trottoarer, rännstenar och avloppsbrunnar”.  
 5. ”Vi behöver ordning och regler för att säkerställa säkerheten på vägarna och att skapa lugn på gator, trottoarer och kvarter i vår stad”, sa borgmästaren Anne Hidalgo under förra veckan, rapporterar The Independent.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av trottoarer

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet trottoarer.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "trottoarer" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet trottoarer förekommer det i genomsnitt ca. 1000 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till trottoarer

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar trottoarer.


Mer information om trottoarer

Andra sätt att lära sig mer kring vad trottoarer betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av trottoarer är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om trottoarer

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för trottoarer i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 12
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.