Synonymerna.se logotyp

Synonymer till torkhus

Synonymer till torkhus

för malt, mindre
kölna
för säd
ria, torkria
specifikt
sädtork

Engelsk översättning av torkhus

 • drying kiln, drying house

Exempelmeningar för torkhus

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet torkhus kan användas.

 1. Fotot föreställer ett gammalt torkhus som finns på Gammelgården i Borlänge.
 2. Det var i februari månad som ett torkhus för malt brann ned, man försökte stoppa branden men alla försök var förgäves och torkhuset strök med.
 3. Det var då "skogsfinnarna" valde då att göra så som i sitt forna hemland, de byggde rior - särskilda torkhus.
 4. Inför säsongen 2016 uppförde vi ett nytt torkhus, som byggdes så att det skulle ha en anslutning till den befintliga lagringsanläggningen.
 5. torkhuset gavs sedan olika benämningar och kallades bl.a. för bastu, ria eller kölna, helt beroende på dess huvudfunktion.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men även källor som till exempel dagstidningar och böcker har använts som inspiration.

Mer information om torkhus

Vi har totalt 5 synonymer till torkhus, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för torkhus, samt finns det även 5 exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda torkhus i en mening.

Data om ordet torkhus

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för ordet torkhus i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 14
 • Ordets poäng i Betapet: 15
 • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är torkhus synonymt med både kölna samt ria, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)