Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till timmerkoja

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till timmerkoja.


Vad betyder timmerkoja

En timmerkoja är en koja som är byggd av rundvirke, förr var det väldigt vanligt att timmerkojor användes som tillfälliga bostäder för skogsarbetare.


Sett till sin synonym betyder timmerkoja ungefär timmerstuga, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till timmerkoja. Vår databas innehåller även sju böjningar av timmerkoja, tre exempelmeningar på hur ordet timmerkoja kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.

Texten uppdaterades senast 2018-10-13


Böjningar av timmerkoja

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet timmerkoja.


Exempelmeningar för timmerkoja

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet timmerkoja kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Om man är ute efter att bygga en egen timmerkoja är det fördelaktigt att planera ett bestående bygge.
  2. Hans satt utanför sin timmerkoja med en pipa i munnen, röken lade sig runt stockarna likt en dimma.
  3. Det fanns tyvärr ingenting annat än det som brukar finnas i vilken timmerkoja som helst, dvs. öronlösa muggar och avbrutna tennskedar.

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av timmerkoja

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet timmerkoja.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "timmerkoja" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet timmerkoja förekommer det i genomsnitt ca. 110 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om timmerkoja

Andra sätt att lära sig mer kring vad timmerkoja betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av timmerkoja är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om timmerkoja

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för timmerkoja i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 24
  • Ordets poäng i Betapet: 24
  • Ordets poäng i WordFeud: 23

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är timmerstuga synonymt med timmerkoja, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.