Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till tillgång

Här nedanför hittar du samtliga tretton synonymer till tillgång fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder tillgång

Sett till sina synonymer betyder tillgång ungefär vad du har eller access, men är även synonymt med exempelvis "resurs" och "medel". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till tillgång. Vår databas innehåller även sju böjningar av tillgång, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av tillgång

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet tillgång.


Engelsk översättning av tillgång

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet tillgång.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "tillgång" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet tillgång förekommer det i genomsnitt ca. 720 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till tillgång

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar tillgång.


Mer information om tillgång

Andra sätt att lära sig mer kring vad tillgång betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för tillgång samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av tillgång för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till tillgång, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om tillgång

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för tillgång i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 16
  • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är tillgång synonymt med både vad du har och access, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.