Synonymerna.se logotyp
 

Vad betyder textförfattare

Vi saknar tyvärr synonymer till ordet textförfattare i vår databas, däremot innehåller vår databas fem böjningar av textförfattare, fyra exempelmeningar på hur ordet textförfattare kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Böjningar av textförfattare

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet textförfattare.


Exempelmeningar för textförfattare

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet textförfattare kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Han var textförfattare till två av sångerna på Freddie Mercurys och Montserrat Caballés album Barcelona (1988).  
  2. Tove Lo har chans att kamma hem priser i kategorierna årets album, årets pop, årets textförfattare och årets artist.  
  3. Så tidigt som 1982 samarbetade Tim Rice med Elton John, då han var textförfattare till en låt på Elton Johns album "Jump Up!  
  4. Sir Timothy Miles Bindon "Tim" Rice, född 10 november 1944 i Amersham, Buckinghamshire, är en brittisk textförfattare till musikal- och filmmusik och författare.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av textförfattare

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet textförfattare.


Närmeord till textförfattare

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar textförfattare.


Mer information om textförfattare

Andra sätt att lära sig mer kring vad textförfattare betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av textförfattare är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om textförfattare

  • Antal bokstäver: 14
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 9

Grundpoäng för textförfattare i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 32
  • Ordets poäng i Betapet: 30
  • Ordets poäng i WordFeud: 28

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.