Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till sysselsättning

Här nedanför hittar du samtliga sjutton synonymer till sysselsättning.


Vad betyder sysselsättning

Sett till sina synonymer betyder sysselsättning ungefär aktivitet eller yrke, men är även synonymt med exempelvis "jobb" och "göromål". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till sysselsättning. Vår databas innehåller även sju böjningar av sysselsättning, fem exempelmeningar på hur ordet sysselsättning kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av sysselsättning

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet sysselsättning.


Exempelmeningar för sysselsättning

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet sysselsättning kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Och 100 miljoner kronor satsas åren 2022-2024 för att främja lokal ekonomi och sysselsättning på landsbygden.  
 2. För att få småföretagens konjunkturindikator adderas nettotalen för sysselsättning, orderingång och omsättning.  
 3. Som Fed-chef betraktades Yellen som en ”duva”, som prioriterade hög sysselsättning genom att hålla räntorna låga.  
 4. När entreprenörskap presenteras som en könsneutral sysselsättning visar emellertid män och kvinnor samma intresse för det.  
 5. Regeringen vill även att 100 miljoner kronor satsas åren 2022-2024 på att främja lokal ekonomi och sysselsättning på landsbygden.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av sysselsättning

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet sysselsättning.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "sysselsättning" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet sysselsättning förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till sysselsättning

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar sysselsättning.


Mer information om sysselsättning

Andra sätt att lära sig mer kring vad sysselsättning betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av sysselsättning är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om sysselsättning

 • Antal bokstäver: 14
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 10

Grundpoäng för sysselsättning i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 25
 • Ordets poäng i Betapet: 26
 • Ordets poäng i WordFeud: 25

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är sysselsättning synonymt med både aktivitet och yrke, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.