Synonymerna.se logotyp

Vad betyder styrdans

 

Uppslagsord: styrdans

Begreppet styrdans syftar till sådan dans där de dansande håller i varandra och där en av dessa styr dansen.

Ordet styrdans var en del av nyordslistan 2007 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).

Texten uppdaterades senast 2020-01-21

Mer information om styrdans

Vi har tyvärr varken några synonymer eller antonymer till styrdans registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns tyvärr inte heller någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för styrdans inlagda i vår databas ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad styrdans betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till styrdans. Exempelvis kan man söka efter andra ord för styrdans samt även hur man stavar till styrdans. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av styrdans eller en mer djupgående förklaring av styrdans egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till styrdans är att leta efter antonymer till styrdans, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om styrdans

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för styrdans i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 15
  • Ordets poäng i Betapet: 15
  • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är , beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)