Synonymerna.se logotyp

Synonymer till strykmått

Synonymer till strykmått

Vad betyder strykmått?

Strykmått är ett mätverktyg som används av snickare för att ställa in det mått till vilket hen skall t.ex. såga, hyvla eller ritsa.

Texten uppdaterades senast 2016-11-10

Engelsk översättning av strykmått

 • marking gauge, scratch gauge
strykmått

strykmått

Exempelmeningar för strykmått

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet strykmått kan användas.

 1. strykmått är någonting man har användning av när man skall rita linjer som är parallella med en kant.
 2. Ett av snickarens redskap är något som kallas strykmått, det ser inte mycket ut för världen men det är oerhört användbart.
 3. Efter att man har ritat ut bredden på brädan med hjälp av strykmåttet är det dags att börja såga.
 4. strykmåttet som används för märkning på trä inför sågning eller hyvling är ett av de vanligaste, och viktigaste mätverktygen.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Sökvolym på internet för strykmått

Sökvolymen för strykmått är ca. 1300 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1300 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om strykmått

Vi har totalt fyra synonymer till strykmått, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för strykmått, det finns även fyra exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda strykmått i en mening.

Data om ordet strykmått

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för ordet strykmått i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 23
 • Ordets poäng i Betapet: 22
 • Ordets poäng i WordFeud: 22

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är strykmått synonymt med både hyvelmått och ritsmått, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)