Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till strimma

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till strimma.


Vad betyder strimma

Sett till sina synonymer betyder strimma ungefär band eller glimt, men är även synonymt med exempelvis "linje" och "rand". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till strimma. Vår databas innehåller även sju böjningar av strimma, fyra exempelmeningar på hur ordet strimma kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av strimma

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet strimma.


Exempelmeningar för strimma

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet strimma kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. En tunn strimma olja kunde upptäckas från Haraholmsudden mot Pite havsbad, som inte bedöms möjlig att bekämpa.  
  2. När det första bröllopet efter befrielsen från IS firades i Raqqa fanns en strimma av framtidstro bland gästerna.  
  3. Ibland bildas en tunn strimma av moln över berget som på grund av sitt utseende kallas tablecloth (engelska för "bordsduk").  
  4. Nyfödda fläckiga hyenor har en svart pälsfärg, hos de andra äkta hyenorna motsvarar pälsfärgen de vuxna djuren, bara manen ersätts av en mörk strimma på ryggen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av strimma

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet strimma.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "strimma" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet strimma förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till strimma

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar strimma.


Mer information om strimma

Andra sätt att lära sig mer kring vad strimma betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av strimma är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om strimma

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för strimma i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 11
  • Ordets poäng i Betapet: 12
  • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är strimma synonymt med både band och glimt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.