Synonymerna.se logotyp
 

Vad betyder språngbräda

Vi saknar tyvärr synonymer till ordet språngbräda i vår databas, däremot innehåller vår databas fem exempelmeningar på hur ordet språngbräda kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Exempelmeningar för språngbräda

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet språngbräda kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. En återgång till lokalpolitiken kan samtidigt bli en språngbräda för ett ännu finare arbete i framtiden.  
 2. Genom att invadera Egypten och använda detta som språngbräda mot Indien skulle britterna tvingas på knä.  
 3. Pojkscouterna hoppas alltså kunna använda avtalet som en språngbräda för att komma ur konkurs senare i år.  
 4. Etiopien vill att jättebygget, Afrikas största vattenkraftverk, ska bli en språngbräda mot en moderniserad ekonomi.  
 5. Enligt Reuters har hackarna tagit sig in i exempelvis HPE:s så kallade molnservice och använt den som en språngbräda för att angripa dess kunder.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av språngbräda

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet språngbräda.


Mer information om språngbräda

Andra sätt att lära sig mer kring vad språngbräda betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av språngbräda är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om språngbräda

 • Antal bokstäver: 11
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för språngbräda i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 23
 • Ordets poäng i Betapet: 24
 • Ordets poäng i WordFeud: 23

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.