Synonymerna.se logotyp
 

Vad betyder spelifiera

Att spelifiera innebär att göra en vardagssyssla till ett spel eller en lek, t.ex. en träningsapp eller en dejtingapp utformad som ett spel.

Ordet spelifiera var en del av nyordslistan 2012 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).


Vår databas innehåller även en engelsk översättning till spelifiera

Texten uppdaterades senast 2020-01-07


Engelsk översättning av spelifiera

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet spelifiera.


Mer information om spelifiera

Andra sätt att lära sig mer kring vad spelifiera betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för spelifiera samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av spelifiera för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till spelifiera, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om spelifiera

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för spelifiera i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 15
  • Ordets poäng i Betapet: 18
  • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.