Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till snurrande

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till snurrande.


Vad betyder snurrande

Sett till sina synonymer betyder snurrande ungefär kringgående eller krumelur, men är även synonymt med exempelvis "roterande" och "slingrande". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till snurrande. Vår databas innehåller även tre exempelmeningar på hur ordet snurrande kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för snurrande

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet snurrande kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Avstånden mellan de snurrande galaxer ökar med temporal separation, men inte avstånden mellan stjärnorna inom varje galax, på grund av sina gravitationsväxelverkan.  
  2. Nästan alla galaxer har ett supermassivt svart hål i mitten, och när de är väldigt stora och hungriga skapas en snurrande skiva av infallande materia runt det svarta hålet.  
  3. När prinsen utforskar miljön navigerar han genom områden fyllda med fällor: dessa fällor omfattar spikgropar, pilfällor, väggmonterade svärd och sågar, och snurrande spetsiga pålar.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "snurrande" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet snurrande förekommer det i genomsnitt ca. 10 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till snurrande

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar snurrande.


Mer information om snurrande

Andra sätt att lära sig mer kring vad snurrande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av snurrande är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om snurrande

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för snurrande i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 11
  • Ordets poäng i Betapet: 13
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är snurrande synonymt med både kringgående och krumelur, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.